Brunnsta Gård
Italian French German English Swedish Boka Online
    Startsida      Bo på lantgård      Aktiviteter      Konferens & Fest      Gruppresor      Om gården      Kontakta oss
 
  VÅRA GÅRDSHUS
 
 


Sjuören

Huset Sjuören ligger vid vårt eget bostadshus och har tidigare varit Brunnsta bys lanthandel. I huset finns 5 dubbelrum för uthyrning. Rummen kan även hyras i form av två mindre lägenheter. Till huset hör en liten inbäddad trädgård med trädgårdsmöbler. Tillgång till TV och trådlöst bredband.

Rum/Lägenhet nr 1 övre plan
På övre plan finns en liten lägenhet med 2 dubbelrum.
Ett litet pentry finns med allt som behövs för matlagning. Lägenheten uthyres antingen i sin helhet eller som två separata dubbelrum med delat pentry/kök. Varje sovrum har ett litet matbord med stolar.

I trapphusets övre hall finns en ljus matplats för 4-5 personer.

Intill rummen finns ett litet toalettrum med WC och handfat. Dusch finns på nedre plan och delas med gästerna där. Dessutom finns sommartid ekologisk torrtoalett, dusch och vedeldad bastu i ett litet gårdshus några få steg från Sjuören.

Rum/Lägenhet nr 2 nedre plan
På nedre plan finns 3 sovrum med två bäddar i vardera rummet. Två av sovrummen inneär att man måste gå genom det ena sovrummet för att nå det andra (se bild intill). Man kan stänga en dörr mellan rummen. I det ena rummet finns ett mindre matbord med stolar.
Det tredje sovrummet har ingång från köket/pentryt men även en egen ingång direkt från gatan. Rummet var en gång den gamla lanthandeln. Här kan hundar få bo med husse och matte mot extra avgift.

Till lägenheten hör ett välutrustat kök/pentry med matplats för 3 personer. Intill rummen finns WC, dusch och handfat. Duschen delas med gästerna på övre plan. Dessutom finns sommartid ekologisk torrtoalett, dusch och vedeldad bastu i ett litet gårdshus några få steg från Sjuören.

Upp
Tillbaka

 
Sjuören

Sjuören
 
 
 
Skattgården

Skattgårdens mangårdsbyggnad är byggd före 1680. Huset har försiktigt renoverats så att den gamla stilen bevarats. Miljön är charmig men också ömtålig. Vi ber våra gäster ta hänsyn till miljön. Skattgården har en gammal trevlig sal med TV soffor och bord som erbjuder plats för många gäster. Här finns också trådlöst bredband. I köket finns allt som behövs för matlagning samt köksbord med plats för 4-5 personer.

Skattgården har 3 dubbelrum. Två av rummen finns på nedre plan och ett på övre plan (den f.d pigkammaren). Ett av sovrummen på nedre plan har egen WC med handfat. Det andra rummet på nedre plan har WC i hallen. Pigkammaren har handfat på rummet medan delad WC finns i hallen på nedre plan. Duschen i Skattgården finns på nedre plan och delas av de boende i huset.

Upp
Tillbaka

 
Skattgården


 
 
 
Gammelgården

Detta hus är gårdens gamla huvudbyggnad. Husets standard är lägre än i de andra gårdshusen. Här hyr vi ut en lägenhet på övre plan med fin utsikt över gården och åkrarna. Lägenheten är ljus och rymlig. I trädgården finns trädgårdsmöbler och tillgång till en enkel grill.

I lägenheten finns 2 sovrum med 2 bäddar i vardera rummet. I två alkover med snedtak finns ytterligare totalt 4 bäddar.

I lägenheten finns ett kök med matplats och allt som behövs för matlagning inkl. kyl, frys och mikrovågsugn.

I lägenheten finns en modern ekologisk toalett och handfat med varmt och kallt vatten. Dusch med vedeldad bastu finns i vårt eget hus ca 50 meter från Gammelgården (separat ingång).

Upp
Tillbaka

 
Gammelgården

Gammelgården


 
 
 
Lill-Brunnsta

Ca 450 meter från gården ligger Lill-Brunnsta, ett mysigt litet sommartorp utan grannar inpå knutarna. Runt torpet ligger våra åkrar, åkerholmar och skogsmarker som bjuder på en härlig vy över landskapet..

Torpet som är mycket gammalt med lågt i tak, består av en hall, kök och kammare. Köket är enkelt men välutrustat med varmt och kallt vatten, liten elspis, mikrovågsugn och kyl med ett litet frysfack. Vid matplatsen kan 4-5 personer sitta. I köket finns även en bäddsoffa med plats för 2 personer. I sovrummet intill köket finns 2 bäddar och radio. Medföljande hundar är välkomna mot extra avgift.

Till torpet hör även en trevlig gäststuga med plats för 2 personer.

Dusch och en modern ekologisk toalett samt handfat med varmt och kallt vatten finns i separat hus några få steg från bostadshusen.

I den stora trädgården runt torpet finns fruktträd, bärbuskar, trädgårdsmöbler och grill. Utanför trädgården ligger våra åkrar som sköts ekologiskt (KRAV). Här finns rikt djurliv morgon och kväll ta med kikare!

Upp
Tillbaka

 
Lill-Brunnsta

Lill-Brunnsta

 
  Brunnsta Gård, Brunnstavägen 19, 746 93 Bålsta
        Tel +46 (0)171-523 15, Mob +46 (0)70-88 523 15
              e-post: